Nieuws

Nieuwe mobilemappingbeelden beschikbaar in de 360°-beeldendatabank Vlaanderen

Beeld uit mobile mapping - Wellen

Nieuwe mobilemappingbeelden zijn nu beschikbaar voor de gemeenten Herstappe, Kasterlee, Maaseik, Maasmechelen, Peer, Veurne, Wichelen en Zwalm in de 360°-beeldendatabank Vlaanderen. Deze beeldendatabank wordt via de online AGIV-mobilemappingtoepassing en een API stapsgewijs en gratis opengesteld voor alle deelnemers GDI-Vlaanderen.

Update Vlaamse Hydrografische Atlas

news item image

Het AGIV stelt een nieuwe versie van de dataset ‘Vlaamse Hydrografische Atlas’ ter beschikking. Deze informatie is afkomstig van de Vlaamse Milieumaatschappij – Afdeling Operationeel Waterbeheer.

GIPOD public WMS voor iedereen beschikbaar

news item image

Om GIPOD-data over wegenwerken en manifestaties te integreren in je eigen GIS-applicatie, hoef je helemaal geen programmeur te zijn. Het Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen (AGIV) stelt immers sinds kort een publieke Web Map Service (WMS) ter beschikking. Zeer laagdrempelig: zelfs registratie voor gebruik is niet nodig.

GIPOD-opleiding: stap 2

Opleidingen

Stap 2 van het GIPOD-opleidingstraject voor gemeenten en politiezones start in september. Voor deze opleiding trekken we naar alle Vlaamse provincies.

Release: bijgewerkte versie Vlaams Wegenregister

Vandaag stelt het AGIV een bijgewerkte versie van het Vlaams Wegenregister ter beschikking. Dit middenschalige bestand werd op vraag van de stuurgroep GDI-Vlaanderen ontwikkeld in samenwerking met andere overheidspartners. Het kan uitgroeien tot een nieuwe authentieke geografische gegevensbron.


Meer nieuws tonen